Ринок страхування майна та нещасних випадків в США зростає швидше, ніж ВВП країни


Ринок страхування майна та нещасних випадків в США зростає швидше, ніж ВВП країниЕкономічні чинники індустрії страхування майна та нещасних випадків (P&C) у США зараз зростають швидше, ніж валовий внутрішній продукт (ВВП) країни, і очікується, що вони наберуть ще більше обертів у разі зниження монетарної ставки Федеральним резервом, повідомляє Beinsure Media з посиланням на дослідження Страхового інституту інформації Triple-I.

«Ми прогнозували, що зростання ринку страхування майна наздожене загальний ВВП, і це так і сталося», — каже Мішель Леонард, доктор філософії, CBE, головний економіст і спеціаліст із обробки даних Triple-I.

Triple-I прогнозує зростання ринку P&C страхування до 3,4% у 2024 році, що на 1,2% вище прогнозу ФРС ВВП у 2,2%. Ймовірно, знадобиться принаймні ще рік, щоб цей економічний підйом підвищив загальне зростання та продуктивність індустрії.

Triple-I очікує, що базове зростання P&C ринку продовжуватиме перевищувати загальне зростання ВВП у 2025 та 2026 роках.

Використовуючи прогноз ВВП ФРС як основу для порівняння, очікується, що базове зростання страхування перевищить загальне зростання США в середньому на 2% протягом наступних трьох років, пояснюється у звіті.

Різні сценарії економічного стресу можуть зменшити або розширити різницю між базовим зростанням P&C і загальним зростанням ВВП або навіть змінити загальну тенденцію базового зростання P&C, що випереджає загальне зростання ВВП.

Двома найбільшими ризиками для базового зростання страхування та загального зростання ВВП є уповільнення або зміна курсу ФРС на пом’якшення монетарної політики та відновлення геополітичного ризику, включаючи збої в глобальному ланцюжку поставок.

Triple-I був і залишається більш оптимістичним щодо зростання, ніж ФРС, оскільки його моделі приділяють менше уваги, ніж моделі ФРС, негативному впливу кожного додаткового підвищення процентної ставки на зростання ВВП і рівень безробіття, зазначається у звіті.

У 2024 році прогноз Triple-I щодо загального зростання ВВП становить 2,6% порівняно з 2,2% ФРС. Рішення ФРС знизити процентні ставки цього року забезпечить зростання ключових страхових напрямків андерайтингу, таких як майна та автомобілів.

"Очікується, що галузь випереджатиме зростання ВВП у найближчі роки, причому прогнози вказують на те, що зростання страхування P&C перевищуватиме загальне економічне зростання США приблизно на 2% щорічно протягом наступних кількох років. Це зростання підтримується міцними економічними фундаментальними показниками, і на нього може вплинути політика Федеральної резервної системи, особливо якщо відсоткові ставки будуть знижені. Однак важливо зазначити, що зовнішні ризики, такі як геополітична напруженість і збої в ланцюжках поставок, можуть стати проблемою для цієї траєкторії зростання", зазначили аналітики Triple-I.  | Форіншурер