Agio Ratings, стартап з аналітики крипторизиків, залучив $4,6 млн від фонду Superscrypt


Agio Ratings, стартап з аналітики крипторизиків, залучив 4,6 мільйона доларівБританський стартап Agio Ratings, що спеціалізується на аналітиці криптовалютних ризиків, оголосив про закриття раунду фінансування на 4,6 млн доларів під керівництвом Superscrypt з додатковими інвестиціями від Portage, MS&AD Ventures та інвесторів-ангелів із секторів страхування та управління активами.

Agio Ratings, заснована у 2022 році, пропонує рішення для аналізу ризиків, спеціально розроблені для компаній із цифровими активами, що дозволяє їм ефективніше оцінювати ризики та керувати ними.

Стартап використовує метод для оцінки ризику дефолту серед ключових суб’єктів у секторі цифрових активів, використовуючи базу даних, яка включає понад 1000 змінних як з мережевих, так і поза мережевих джерел. Цей підхід дозволяє моделям Agio пропонувати інформацію, порівнянну з моделями найкращих корпоративних моделей ризику дефолту в традиційних фінансах.

Анна де Соуса, генеральний директор Agio Ratings, стверджує, що інвестори в цифрові активи потребують і заслуговують на надійні інструменти аналізу ризиків, і це вимога, яку дедалі частіше висувають розподільники капіталу та регулятори. Анна вказує на брак на ринку цифрових активів аналітики даних про ризики.

"Інвестори TradFi можуть оцінити ризик за допомогою великих рейтингових агентств, але інвесторам у цифрові активи так не пощастило. Ми раді підтримці наших інвесторів, коли ми працюємо над тим, щоб стати надійним джерелом аналізу ризиків для цієї екосистеми", зазначила Анна де Соуса.

Agio Ratings потрапила в медіа у липні 2022 року, визначивши FTX як біржу з високим ризиком за допомогою своєї прогнозної аналітики. Пізніше криптобіржа стала банкрутом.

Після цього раунду фінансування Agio Ratings планує вдосконалювати свої аналітичні інструменти та розширювати свою присутність на ринку.

"Те, що створює Agio, є критично важливим фактором більшої прозорості контрагентів і каталізатором більшої інституційної участі в мережі", каже Джейкоб Ко, партнер Superscrypt. "Крім допомоги інвесторам у досягненні високих прибутків із поправкою на ризик, це також допоможе розширити можливості у створенні кредитів і страхуванні, які залишаються в основному невикористаними в секторі Web3".

Стартап забезпечує комплексну оцінку ризиків і моніторинг, пропонуючи інструменти для захисту капіталу та кредитного андеррайтингу.  | Форіншурер