Збитки страхової галузі від природних катастроф в 1К 2024 зросли до $17 млрд


Збитки страхової галузі від природних катастроф в 1К 2024 зросли до $17 млрдГлобальні збитки від природних катастроф досягли 45 мільярдів доларів в першому кварталі 2024 року, з яких 17 мільярдів доларів було покрито страхуванням, при цьому квартальний розрив у захисті становить 64%, йдеться у звіті Aon.

Збитки галузі страхування та перестрахування в розмірі принаймні 17 мільярдів доларів перевищують середній показник за квартал у 16 мільярдів доларів, тоді як економічні збитки у розмірі 45 мільярдів доларів є нижчими за середній показник у 1 кварталі 21-го століття (59 мільярдів доларів) і набагато нижчими, ніж збитки у 1 кварталі 2023 року з 149 мільярдів доларів.

Першою подією року став землетрус у Ното в Японії, який стався на Новий рік і забрав життя 245 людей, а також завдав економічних збитків у розмірі 17,6 мільярда доларів, що зробило його найдорожчою подією кварталу.

«Кількість подій, дорожчих 1 мільярд доларів, становила 12, вісім з яких відбулися в Сполучених Штатах, дві в Південній Америці та дві в Азії. Варто зазначити, що ці цифри можуть змінюватися, оскільки оцінки збитків від окремих подій, як правило, змінюються навіть через кілька місяців після дати події», — кажуть страховики.

Економічні збитки від природних катастроф, 1К2024

Економічні збитки від природних катастроф, 1К2024

Застраховані збитки від природних катастроф, 1К2024

Застраховані збитки від природних катастроф, 1К2024

Після землетрусу в Японії масштабний сильний спалах конвективного шторму, який вразив частини США в середині березня, став найдорожчим з економічної точки зору — 4,5 мільярда доларів. Зимова погода в Китаї та Японії також призвела до значних збитків у цьому кварталі, загальна економічна сума склала 2,7 мільярда доларів.

Враховуючи серйозність землетрусу в Японії в день Нового року, не дивно, що на Азіатсько-Тихоокеанський регіон припадає найбільша частина глобальних економічних збитків з попередньою оцінкою в 20 мільярдів доларів.

Збитки страхової галузі від природних катастроф в 1К 2024 зросли до $17 млрд

З точки зору страхових збитків, сильні конвективні шторми в США завдали найбільше – майже 6 мільярдів доларів. це було викликано сильними конвективними штормами (SCS), які включають торнадо, град і прямолінійні вітри. Землетрус у Японії наразі призвів до застрахованих збитків у розмірі 1 мільярда доларів, хоча аналітики заявляють, що ця цифра все ще є попередньою та, як очікується, зміниться, потенційно перевищивши 1 мільярд доларів.

Але незважаючи на те, що економічний вплив природних катастроф у 1 кварталі 2024 року був значним, він був відносно керованим порівняно з попередніми роками. Зараз страхова галузь уважно стежить за потенційним переходом від Ель-Ніньо до Ла-Нінья, що може призвести до збільшення активності під час майбутнього сезону ураганів в Атлантиці.  | Форіншурер / Beinsure Media