Уряд Індії планує продати 10% державного перестраховика GIC Re


Уряд Індії планує продати 10% державного перестраховика GIC ReУряд Індії може продати до 10% частки в державній перестраховій компанії General Insurance Corporation (GIC Re) в поточному фінансовому році, повідомив Financial Express високопоставлений чиновник.

«GIC Re отримала дуже хорошу реакцію на виставках, які нещодавно відбулися, щоб поінформувати потенційних інвесторів про унікальну позицію компанії на індійському ринку перестрахування та її потужний потенціал зростання», зазначив представник GIC Re.

Чиновник також додав, що в уряду немає найближчих планів продавати більше часток у Life Insurance Corporation (LIC), але він розглядатиме цей варіант у відповідний час невеликими траншами.

Уряд володіє 85,78% акцій GIC Re і хоче скоротити їх до 75% до серпня 2024 року, щоб відповідати мінімальному державному пакету акцій (MPS) у 25% компанії. Однак компанія може отримати продовження на один рік, щоб відповідати нормам MPS.

Ціни на акції деяких державних компаній, які відповідали нормам MPS, зросли в геометричній прогресії. GIC є єдиним індійським перестраховиком, який надає підтримку прямим страховикам в Індії та отримує обов'язкові відрахування на кожен поліс від вітчизняних загальних страховиків.

GIC продемонструвала свою домінуючу позицію на внутрішньому ринку з 67% часткою валової премії за перестрахування, заявленою за 2023 фінансовий рік у розмірі 4,4 мільярда доларів, а решта припадає на іноземні філії перестраховиків (FRB).

За оцінками, ринок загального страхування в Індії зростатиме на 9,9% протягом року протягом 2024-2026 рр. Отже, очікується, що премії за перестрахування досягнуть 12 мільярдів доларів до 2025 року.

Очікується, що GIC Re збереже лідерство на ринку завдяки міцним фінансовим показникам, достатньому потенціалу та досвіду з рентабельністю капіталу на рівні 20,1% рентабельності капіталу, а чистий прибуток зріс у 2,9 рази за рік до 830 мільйонів доларів у 2023 фінансовому році.  | Форіншурер