Вартість страхування каско в Німеччині зросла на 20% через зростання цін на ремонт


Вартість страхування каско в Німеччині зросла на 20% через зростання цін на ремонтЛише за рік середня вартість страхування каско в Німеччині зросла в середньому на 20%. Відповідно до індексу автострахування Verivox, у квітні 2024 року страхування нового автомобіля середньої вартості коштує на 18% дорожче, ніж у тому ж місяці минулого року.

Часткове каско (аналог міні каско) коштує на 19% дорожче, а поліс повного каско обійдеться вам на 21% більше, ніж у квітні 2023 року. Якщо ви змінюєте страховика, не купуючи новий автомобіль, для вас тарифи на каско зростуть ще більше, на 23%.

Німецькі страховики автомобілів вже підвищили ціни в жовтні та листопаді 2023 року, щоб покрити зростаючі збитки, але оскільки сума страхових відшкодувань продовжує зростати, вони все ще зазнають збитків», — говорить Вольфганг Шютц, керуючий директор Verivox. Незважаючи на падіння інфляції в Німеччині до 2,2% у березні, декілька страхових компаній знову підвищили свої тарифи у квітні.

За даними Німецької страхової асоціації (GDV), різке зростання вартості ремонту автомобілів призводить до збільшення збитків страховиків. В 2023 році німецькі автостраховики виплатили 3 мільярди євро, а на початку 2024 року GDV прогнозувала збитки до 2 мільярдів євро на рік.  | Форіншурер